Keuze voor Faber een kleine verrassing: ''Leren ze het nu nooit?''

Keuze voor Faber een kleine verrassing: ''Leren ze het nu nooit?''

Oud-FC Groningen trainer Hans Westerhof noemt de aanstelling van Ernest Faber 'een beetje een verrassing'. Westerhof kent Faber nog uit zijn periode bij PSV. Toen haalde hij de verdediger terug van Sparta. Nu gaat Faber als coach aan de slag bij FC Groningen. "Het verbaast me niet dat ie trainer is geworden", aldus Westerhof tegenover Het dagblad van het Noorden.

Of het ook de juiste keuze is kan Westerhof nog niet met zekerheid zeggen. "Ik vind hem niet arrogant. Het is een serieuze jongen, harde werker, betrouwbaar. Ik heb alleen nooit een training van hem gezien, ik weet niet hoe hij voor een groep is, maar hij past bij Groningen. Je moet je alleen afvragen wie hier lang hebben gezeten."

Daarmee doelt Westerhof op een bepaald type trainer dat het bij FC Groningen goed doet. "Ron Jans, Erwin van der Looij en ikzelf zijn bepaalde types. Maar af en toe denken ze: ''We moeten iets anders'' Zo ging dat met Theo Vonk, met Robert Maaskant en elke keer dacht ik: "Leren ze het nu nooit?", besluit de oud-trainer.

Lees ook:
  • Geen gerelateerde berichten gevonden.
Reacties ›