Peersman onder de indruk: ''Zoals ik zei het is een snelle jongen''

10 januari 2017 om 09:59 | Bron: Metro Peersman onder de indruk: ''Zoals ik zei het is een snelle jongen''

In zijn derde wedstrijd voor Jong Ajax maakte Justin Kluivert tegen SC Cambuur zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal voor de Amsterdammers. Daarmee was hij net iets jonger dan zijn vader (Patrick Kluivert, red.), toen die zijn eerste treffer in het betaalde voetbal maakte. Cambuur-verdediger Marvin Peersman stond die wedstrijd tegenover het Ajax-talent en was onder de indruk.

"Technisch is hij heel vaardig", reageert de 25-jarige verdediger van de Friese club tegenover Metro. "Het is een heel snelle speler en dat is natuurlijk wel handig voor een buitenspeler." Peersman had zijn handen vol aan het talent en moest in blessuretijd zelfs met een tweede gele kaart, na een veroorzaakte strafschop, met rood naar de kant.

"Vlak voor tijd veroorzaakte ik een strafschop tegen hem, zoals ik zei het is een snelle jongen. Ook de eerste gele kaart kreeg ik na een overtreding op Kluivert. Maar dat was voor vasthouden en een beetje overdreven. Justin is nog jong, maar wel een groot talent. Met zijn snelheid en zijn techniek is hij een echte vleugelspits", aldus Peersman.

Overzicht

Reacties (3)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 11 januari 2017 om 13:30

  Peersman ging naar mijn mening in de fout door fysiek contact te zoeken. Johan Abma hield afstand en voorkwam elke voorzet, of dat nu van Overmars of wie ook kwam.
  De voorzetten van Kluivert waren niet geweldig, dus door ingrijpen van Marvin kreeg Kluivert vrije trappen die wel gevaarlijk waren.
  In fysiek contact, floot de scheids alles tegen Marvin, daarin moet hij slimmer worden. Als je voor de man kan komen is dat ideaal... kan dat niet, dan kan je beter de voorzet afschermen.
  Nogmaals praat eens met legende Johan Abma of bekijk beelden van hem.

  Ik vond Kluivert een matennaaier, hij lokte Peersman naar geel en naar een rode kaart. Men zal dat professioneel noemen. Ik noem dat walgelijk. Ik kan mij in de historie van Cambuur geen enkele speler herinneren die dat ooit deed, zelfs Derksen niet. Cambuur had ook geen Maarten de Jong... ook zo'n onsportief mannetje.

 • Avatar
  Gast - 11 januari 2017 om 13:32

  Misschien een idee voor een nieuwe term...
  het type Kluivert een MAARTEN-Naaier noemen.

 • Avatar
  Gast - 12 januari 2017 om 13:55

  Lekker belangrijk dit, Peersman kan zich beter wat meer focussen en druk maken om zijn eigen spel!

Nieuwe media
?>