De Jong: ''Hij wist alles van Cambuur, ik van De Graafschap''

10 januari 2017 om 18:49 | Bron: Voetbal International De Jong: ''Hij wist alles van Cambuur, ik van De Graafschap''

Henk de Jong veroverde als hoofdtrainer van SC Cambuur de harten van menig voetbalfan, maar de supporters van De Graafschap zullen nog niet helemaal overtuigd zijn van zijn kwaliteiten. De Superboeren presteren moeizaam, al heeft De Jong nog genoeg vertrouwen.

“Toen De Graafschap belde was ik direct overtuigd”, zo blikt de keuzeheer terug in Voetbal International. “Bij De Graafschap denk ik aan Simon Kistemaker, Fritz Korbach, maar ook Bennie Jolink. Geweldige mensen. Die laatste ben ik ooit eens tegengekomen bij een festival in Drachten. Hebben we over voetbal zitten praten. Hij wist alles van Cambuur, ik van De Graafschap. Nu zitten we bij dezelfde club.”

De Jong hoopt met de club uit Doetinchem deel te kunnen nemen aan de play-offs. “Daar gaan we ook alles voor doen. Dat zou geweldig zijn voor de club', meent De Jong. ‘Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan maar volgend jaar. Het is belangrijk dat de fans zich weer gaan herkennen in het spel. Als ik zie hoe de jongens nu spelen, dan heb ik daar alle vertrouwen in.”

Overzicht

Reacties (4)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 10 januari 2017 om 19:12

  Snap niet dat er nog altijd aandacht is voor de Jong. Hij werkt bij een concurrent. Volgens mij staan er straks nog Cambuur supporters te klappen als de Graafschap van Cambuur wint.

 • Avatar
  Gast - 11 januari 2017 om 13:19

  Vertrouwen is bij Henk nooit een probleem bij Cambuur ook niet, toen hij dat verloor vielen zijn wapens uit zijn handen. Mogelijk blijken Sipke en Arne na verloop van tijd meer in huis te hebben dan Henk.
  Niets ten nadele, geweldig motivator, geweldig uithangbord, maar was Henks eerste oplossing bij problemen met 8 spitsen spelen. Dat kon de eerste jaren wel, maar als het achterin niet goed zit, loop je tegen de lamp en verlies je vertrouwen in de oplossing.
  Ik zou Henk dolgraag in een functie bij Cambuur terugzien, maar de huidige 2 overtuigen mij langzaam dat zij er bij Cambuur een idee inbrengen.
  Die Ego-trips in VI hoeven voor mij niet, laat het op het veld zien, de ranglijst toont de beste trainers nietwaar?

 • Avatar
  Gast - 11 januari 2017 om 14:16

  Gezien Henks verrassende carriere-keuzes én zijn gesprek met Bennie Jolink... had hij zomaar zanger van Normaal kunnen worden.
  Wel leuk dat Bennie alles van Cambuur wist.... clubs zijn ook wel vergelijkbaar. Al zit er in Cambuur altijd wat meer voetbal heb ik het idee.

 • Avatar
  Gast - 12 januari 2017 om 13:59

  Kan mij in alle reacties tot nu toe vinden 👍🏻

Nieuwe media
?>