Vertrek N'Toko zorgt voor vraagtekens: ''Het is ook een combinatie van mensen''

11 januari 2017 om 08:08 | Bron: Leeuwarder Courant Vertrek N'Toko zorgt voor vraagtekens: ''Het is ook een combinatie van mensen''

Het vertrek van Chiro N'Toko naar NAC Breda riep bij Cambuur nogal wat vragen op. De verdediger tekende een contract bij de Brabantse club en dat terwijl hij afgelopen zomer nog voor twee seizoenen bij Cambuur tekende. 

Gerald van den Belt, de technish directeur van Cambuur die in oktober het stokje van Henry van der Vegt overnam, geeft tekst en uitleg in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Henry's voetbalvisie wijkt niet zoveel af van die van mij. Ik denk dat de trainer in het proces belangrijk is. We pakken punten, dat maakt mijn situatie ook gemakkelijker. Het is ook een combinatie van mensen."

Plezier staat bij Van den Belt hoog in het vaandel. "Voetballen blijft een spelletje. Het is wel werk, maar als je tien miljoen krijgt en geen plezier hebt, ga je niet presteren. Natuurlijk moet er gepresteerd worden, maar de voetballerij heeft ook een beetje een disciplinecultuurtje. De conclusie is vaak: als je buiten het veld gedisciplineerd bent, ben je dat binnen het veld ook."

Overzicht

Reacties (5)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Jermain - 11 januari 2017 om 12:18

  Ja dat snap ik maar nu ga je van een middenvelder centraal van maken als er iemand uitvalt wie ga je er dan zetten peersman? Dan heb ik liever n toko op centraal je zult zien dat hij bij nac wel goed gaat presteren nu lukt alles met arne en sipke maar die weet ook niet wat ze willen je huurt iemand die jaar niet heeft gevoetbalt wat verwacht iedereen dat we nou de tarik gaan zien die bij telstar was echt niet en als hij niet presteerd dan zet je ook zo jonge ook op de bank Dan kost het ook alleen maar geld voorin heb je zoveel keuzes en optie en vooral als je met 2 spitse speelt elke week andere 2 opstellen zeker het gaat ook eenkeer fout

 • Avatar
  Gast - 11 januari 2017 om 12:21

  Raar dat er geen transfersom gevraagd is.

 • Avatar
  Gast - 11 januari 2017 om 13:08

  Zijn uitstraling is goed maar de keuzes in het veld vaak ongelukkig, dan kiest hij in een te laat stadium voor een bloktackle. Ik denk dan... had het voorzien... had vantevoren een stap gedaan dan had je de bal gehad. Als de aanvaller een situatie kan voorzien dan kan de verdediger dat ook. Bij Cambuur is verdedigen moeilijker dan bij NAC, hij past beter bij NAC. Bovendien, als hij grootverdiener is dan kan je beter El Baad een kans geven, das een jongen die zich wekelijks verder ontwikkelt. Die verdedigend nu al beter, als ook zijn passing naar voren verbetert is hij een prima kracht.
  Met Bakker en Schilder verlies je wel kopkracht achterin, maar ook met N'Toko vlogen ze er makkelijk in. Dan moet je zorgen dat je de voorzet voorkomt, zou JC zeggen. :-)

 • Avatar
  Gast - 11 januari 2017 om 13:37

  Schilder wil en kan gelukkig centraal achterin spelen hij brengt voetballend zoveel rust, bakker, monteiro, streek kun je er op het middenveld ook niet naast houden.Met El-Baad en Steenvoorden heb je er 2 prima voetballende verdedigers bij en N'toko was te duur om op de bank te houden. Schilder is in mijn ogen gewoon buiten categorie voor in de Jupiler als hij uitvalt is er sowieso geen waardige vervanger. Barto 1e spits houden, met Tissoudali (Blijft afwachten) heb je aanvallend veel meer mogelijkheden en ben je niet alleen afhankelijk van Hoefdraad. Als Gyasi terug is word het helemaal leuk voorin. VVV mag vrezen want SC Cambuur komt eraan, 2e seizoenshelft is voor ons en Gerald verdient een standbeeld.

 • Avatar
  Gast - 12 januari 2017 om 14:03

  Ik snap niet dat er mensen zijn waarbij het vertrek van N'Toko vragen oproept. Bij mij totaal niet, want als je een beetje verstand van voetbal en financiën hebt snap je zijn vertrek maar al te goed. Van den Belt is met saneren en het opruimen van de rotzooi van vd Vegt begonnen.

Nieuwe media
?>