Andere sfeer bij Cambuur: ''Sipke zei: we ontbijten niet verplicht om acht uur''

11 januari 2017 om 13:08 | Bron: Leeuwarder Courant Andere sfeer bij Cambuur: ''Sipke zei: we ontbijten niet verplicht om acht uur''

De sfeer bij Cambuur is weer ontspannen. Er is rust, de trainers hebben hun contract verlengd en de resultaten zijn positief, zo ziet ook Gerard van den Belt. Hij werd aangetrokken als opvolger van de vertrokken Henry van der Vegt, die net als Rob Maas eerder dit seizoen vertrok uit Leeuwarden.

"Henry's voetbalvisie wijkt niet zoveel af van die van mij", zegt Van den Belt in de Leeuwarder Courant. "Ik denk dat de trainer in het proces belangrijk is. We pakken punten, dat maakt mijn situatie ook gemakkelijker. Het is ook een combinatie van mensen. Voetballen blijft een spelletje. Het is wel werk, maar als je tien miljoen krijgt en geen plezier hebt, ga je niet presteren. Natuurlijk moet er gepresteerd worden, maar de voetballerij heeft ook een beetje een disciplinecultuurtje."

Bij Cambuur heerst zogezegd nu weer een ontspannen sfeer. "Voorbeeldje", vervolgt Van den Belt. "Sipke Hulshoff heeft op het trainingskamp in Spanje gezegd: het ontbijt doen we niet allemaal verplicht om acht uur. Tussen acht en negen uur ontbijt je, maar je moet half tien getaped en al bij de bus staan. Dan moet alles kloppen."

"Als jij het fijn vindt 's ochtends op je Ipad NU.nl te lezen of te facetimen bepaal je dat zelf. Zo kan je een ontspannen sfeer creëren. Maar als de training begint, is het gas geven. Fatsoen is belangrijker dan dat je alles maar met een stopwatch in de hand doet. De ontspanning is er zonder dat het ten koste gaat van prestatiedrang. Ik denk dat we nu met de staf en mijn persoontje de nieuwe situatie moeten gaan toepassen", aldus de technisch directeur.

Overzicht

Reacties (2)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 11 januari 2017 om 13:34

  Amen

 • Avatar
  Gast - 12 januari 2017 om 12:30

  Mooi als dat kan, maar Gerald weet ook dat als de resultaten tegenvallen dat het pleps weer roept om een sterke man... het is voetbal he... meningen wisselen net zo als bij huidige politici.
  Als je spelers eigen verantwoordelijkheid geeft, moeten ze die wel kunnen dragen.

Nieuwe media
?>