''In Leeuwarden voelt het elke twee weken een beetje alsof ik in de Kuip speel''

15 mei 2017 om 08:27 | Bron: AD ''In Leeuwarden voelt het elke twee weken een beetje alsof ik in de Kuip speel''

Martijn Barto is dolgelukkig met het kampioenschap van Feyenoord. De 32-jarige aanvaller is naast spits van SC Cambuur tevens Feyenoord-fan in hart en nieren.

"Als die liefde eenmaal in je zit, gaat het er ook nooit meer uit", zo steekt hij van wal in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat gevoel van samen in die Kuip zitten, man, dat is zó mooi. Het is iets magisch, iets ongelooflijks. Ik ben inmiddels 32, maar in De Kuip ben ik altijd weer dat jochie van zeven."

De hoop dat hij ooit voor Feyenoord zal voetballen heeft Barto inmiddels wel opgegeven. "Maar ik ken mijn beperkingen. Ik heb geluk dat ik met Cambuur voor een club speel die karakterologisch vergelijkbaar is met Feyenoord. Lekker rauw. In Leeuwarden voelt het elke twee weken een beetje alsof ik in de Kuip speel."

Scoren in de Kuip deed hij al wel. En dus zullen ze hem ook in Rotterdam kennen. "Of Martin van Geel mijn telefoonnummer heeft? Gewoon naar een van de tribunes lopen. Kan niet missen dat-ie een familielid of vriend van me treft", besluit Barto.

Overzicht

Reacties (2)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 15 mei 2017 om 12:29

  Feijenoord doet Cambuur na. maar ik denk dat in verhouding, immers maar 10.000 man, Cambuur minstens zoveel geluid maakt. Zei Ogbeche al niet, dat deze 10k meer lawaai maken als 50.000 in Bernabeu?
  Speler van Heerenveen zei, dat op Cambuur medespelers niet te coachen zijn omdat ze elkaar niet horen. Bronckhorst schijnt nog goed te horen te zijn, dus Barto heeft gelijk en ook niet.

 • Avatar
  Gast - 18 mei 2017 om 15:49

  Word schijtziek van die vergelijkingen. Klassieker - Derby, Feyenoord - Cambuur. Wij zijn niet te vergelijken!. Want anders reed ik iedere twee weken wel in 2 uurtjes naar die kuip of ander stadion. Nee, ik hou niet eens van voetbal maar van onze unieke club, de stad en mijn vrienden (broeders) op de tribune!

Nieuwe media
?>