Bakker beseft: ''Vertrouwen hebben is goed, te veel vertrouwen gevaarlijk''

17 mei 2017 om 10:51 | Bron: Voetbal International Bakker beseft: ''Vertrouwen hebben is goed, te veel vertrouwen gevaarlijk''

SC Cambuur begint donderdagavond aan de tweede ronde van de play-offs. De Leeuwarders gaan dan op bezoek bij MVV Maastricht. Mocht SC Cambuur over twee wedstrijden de sterkste zijn, dan wacht in de finale Roda JC of Helmond Sport.

"Mijn ervaringen in de play-offs zijn tot nu toe weinig succesvol geweest", blikt Erik Bakker vooruit in Voetbal International. "In Zwolle en bij Cambuur was het altijd net niet. Zo dichtbij, maar toch met lege handen. Het is alweer een paar jaar geleden, maar het is eigenlijk pas van de laatste jaren dat Jupiler League-clubs via de play-offs vaker promoveren. Ik vond het verschil met een Eredivisie-ploeg toch altijd wel groot. Het wordt tijd dat ik - en dat geldt ook voor Cambuur - nu maar eens ga feestvieren van de play-offs."

SC Cambuur draaide een prima tweede seizoenshelft, maar dat is geen voorbode voor de play-offs. "We beginnen weer op nul", beseft Bakker. "Eindigen zoals wij hebben gedaan, met veel overwinningen en goed voetbal, is zeker een voordeel, maar we zijn gewaarschuwd. Vertrouwen hebben is goed, te veel vertrouwen hebben gevaarlijk."

"Je kijkt natuurlijk wel stiekem even in het schema wie je eventueel kunt verwachten als tegenstanders, maar het gaat bij ons om MVV", vervolgt de aanvoerder van Cambuur. "Ik vind ze vergelijkbaar met Helmond Sport qua strijd en passie. Donderdag spelen we in Maastricht, we gaan woensdag al die kant op. Het is een stukje rijden, maar dat geldt straks natuurlijk net zo goed voor hen."

Overzicht

Reacties (1)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

  • Avatar
    Gast - 17 mei 2017 om 13:19

    Ware woorden van Erik. Ga met vertrouwen maar niet met het idee dat het wel goedkomt. Als de spirit van de beker terug is, dan kan er veel, toen was iedereen op een missie, dat kan nu weer.

Nieuwe media
?>