Begrip voor besloten training Cambuur: ''Snap dat ze het zo serieus aanpakken''

19 mei 2017 om 20:45 | Bron: Omrop Fryslân Begrip voor besloten training Cambuur: ''Snap dat ze het zo serieus aanpakken''

De laatste training voor het play-offduel tegen MVV is besloten voor publiek en pers. Volgens Geert van Tuinen een tikkie bijzonder, maar wel begrijpelijk. “Het is een lastige ploeg. De 1-1 van gisteravond geeft perspectief, maar het is nog niet gespeeld. Dus ik snap dat ze het zo serieus aanpakken.”

Ondanks de lange terugreis gisteravond, lijkt iedereen fit te zijn op de training van vanmiddag. Ook doelpuntenmaker Sander van der Streek, die gister ziek het veld verliet, stond gewoon op het veld. “Hij geeft een fitte indruk, dus ze zijn allemaal heel goed uit die wedstrijd gekomen”, aldus Van Tuinen.

Het was volgens Van Tuinen niet de beste wedstrijd van Cambuur, maar hij denkt dat de ploeg wel de beste kaarten in handen heeft. “Het uitdoelpunt kan nog dubbel tellen. Mocht het 0-0 worden zondag, dan gaan ze naar de finale. Een prima uitgangssituatie, en zo wordt het ook wel beleefd.”

Mocht Cambuur de volgende ronde van de play-offs halen, dan is de kans aanwezig dat de ploeg Roda JC treft. De club uit Kerkrade won gister de uitwedstrijd tegen Helmond Sport in het Lavans Stadion. Een scenario dat in 2009 niet zo goed uitpakte voor Cambuur. “Iedereen heeft het er al over: dan moeten we wraak nemen op Roda JC“, vertelt de verslaggever van Omrop Fryslân. “Er moest in 2009 een derde, beslissende wedstrijd aan te pas komen, die Cambuur uiteindelijk verloor met penalty’s. Die wedstrijd leeft hier verschrikkelijk. Als Roda de volgende tegenstander wordt, dan wordt het een stomend slot van de competitie.”

Overzicht

Reacties (1)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 20 mei 2017 om 13:38

  Moet eerst MVV nog maar en Helmond is er ook nog niet uit, die goal van Roda kwam er zeer gelukkig in, bij die ene goal hadden ze 3x mazzel, verder dwongen ze niks af. Helmond speelt voor zijn kans, die hebben niks te verliezen en Roda alles.
  Zat bij Cambuur ook wel druk op, maar die moet er nu af, de 12e man erachter verd*mme, skreeuw se door de spanning heen!! Niet als een gek in het mes lopen, maar jezelf niet beperken door spanning, op kwaliteit is de kans in het voordeel.
  En dan pas zou Roda of Helmond komen.

Nieuwe media
?>