Voormalig SC Cambuur-doelman over AZ: ''Wil hier beter worden''

Marco Bizot begon zijn carrière bij Ajax, maar hoefde daar niet te rekenen op speelminuten. Na een verhuurperiode aan SC Cambuur pikte FC Groningen hem op. Na een periode bij KRC Genk te hebben gespeeld, keert Bizot terug in de Eredivisie. Hij tekende een contract bij AZ.

Na twee seizoenen FC Groningen koos Bizot voor een Belgisch avontuur. Keeperstrainer Guy Martens gaf voor hem de doorslag. “Martens had ook topkeepers als Thibaut Courtois, Sinan Bolat en Logan Bailly onder zijn hoede gehad. Dat zegt wel wat. Natuurlijk hebben die jongens talent van zichzelf, maar door hem hebben ze zich verder ontwikkeld. Ik wist dat Martens me verder kon helpen.”

In Alkmaar gaat Bizot aan het werk met Nick van Aart. “Wat me erg aanspreekt is dat hij een heel plan maakt. ’Waar sta je nu en waar wil je heen’. Kijk, als je als keeper alle facetten tot in de puntjes beheerst, dan speel je bij Real Madrid of Barcelona", zegt hij tegenover het Noordhollands Dagblad. "Maar andere keepers moeten nog werken aan verschillende punten. Proberen van een 7 een 8 te maken. En van een 8 een 10. En daarna dat je op steeds meer onderdelen van het vak een 10 haalt.”

Lees meer:
0 reacties