'Ik hoef niet op de bank te zitten met een frikandel in m'n bek''

Nadat onderhandelingen met het Engelse Blackpool uiteindelijk op niets uitliepen, streek Bryan Smeets vorige week neer in Leeuwarden, bij SC Cambuur.

"Het was wachten, wachten, wachten. Dan ben ik wel een type dat zegt: 'Tot hier en niet verder'. In de voetbalwereld is het pas rond als je je krabbeltje zet. Tot die tijd kan alles nog zo mooi zijn en ik had er ook absoluut zin in, maar het liep uit op een teleurstelling", blikt de 24-jarige middenvelder terug in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Toen kwam Cambuur, dat in eerste instantie een 'nee' te horen kreeg. "Het was niet de eerste keuze, maar ik heb goede gesprekken met de trainers gevoerd en ze hebben vertrouwen in mij. Ze gaven me een beeld van de werkwijze en hoe de club in elkaar zit. Ik heb hier vaak gespeeld met MVV en weet dus ook dat tegenstanders het echt niet fijn vinden om hier te komen", vervolgt Smeets.

Voor Smeets is het belangrijk eerst weer topfit te worden. "Het is belangrijk om je lichaam het gevoel te geven dat je iets doet. Mentaal is dat af en toe moeilijk", zegt hij. "Je wordt er op een gegeven moment gek van en wilt op het veld staan en die bal aanraken. Ik hoef niet op de bank te zitten met een frikandel in m'n bek", besluit Smeets met een kwinkslag.

Lees meer:
0 reacties