Dijkhuizen zag groot verschil na rust: ''Zijn opportunistischer gaan spelen''

Gisteren stond voor Cambuur de eerste wedstrijd in de Jupiler League weer op het programma. De ploeg van Marinus Dijkhuizen verloor met 1-2 van Jong Ajax en de trainer zag een groot verschil tussen de eerste en tweede helft.

''We hadden moeite om grip op de tegenstander te krijgen'', begint Dijkhuizen in gesprek met FoxSports. ''Plus we konden niet onder hun druk uitspelen. Aan de bal hadden we moeite, met name de eerste fase opbouw waarin hun hoog druk zetten en wij gedwongen werden tot een lange bal. Daar zijn we minder goed in en daardoor verliezen we teveel ballen.''

''Zo kom je natuurlijk moeilijk in de wedstrijd'', vervolgt hij. ''Toch kregen we een paar kansjes, een bal binnenkant paal. We hadden voornamelijk moeite met hun rechterkant, daar kwamen ze goed door, dus dan heb je geen grip op de wedstrijd. Dan krijg je ook nog een paar lelijke goals tegen en ga je met 0-2 de rust in.

''In de tweede helft zijn we wat opportunistischer gaan spelen. Nog meer risico genomen in druk zetten en dat kregen we eigenlijk hartstikke goed voor elkaar. We hadden de tegenstander eigenlijk liggen en maakte een goede goal op 2-1. Daarna krijg je nog drie, vier enorme kansen op 2-2 en daarvan had je er een moeten maken vind ik'', besluit Dijkhuizen