'Peersman staat model voor alles wat de eerste divisie zo afstotelijk maakt''

De kritiek op Marvin Peersman is niet mild na zijn harde overtreding in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Ad Pertijs, volger van NAC Breda, haalt in zijn column in BN DeStem hard uit naar de verdediger van SC Cambuur. Vooral over de reactie van Peersman heeft Pertijs geen goed woord over.

"Het met veel misbaar omgeven spel spelen van de vermoorde onschuld. Met de handen het excuusgebaar van 'ik speel de bal' durven te maken", schrijft hij. "Peersman staat model voor alles wat de eerste divisie zo afstotelijk maakt. Spelers die bij gebrek aan niveau nooit veel hoger zullen komen, maar dat alleen zelf niet zo zien. Omdat ze dik betaald worden voor hun ondermaats presteren en daardoor lak hebben aan alles."

"Als de Belg vervolgens het gebaar had gemaakt van 'sorry', had hij nog iets van niveau getoond", vervolgt Pertijs. "Maar nee. De scheids was gek geworden, vond ie. Op de bank had trainer Marinus Dijkhuizen al gezien hoe smerig en onnodig de overtreding was. Hij gaf zijn back direct na afloop een boete en liet weten niet op dergelijke spelers te zitten wachten. Dat is het niveau waar de voetbalwereld op zit te wachten. Daar kun je als voetbalfan blij van worden. Niet van die parvenu's als Peersman."

Lees meer:
0 reacties