'Wat de mensen bij Cambuur voor mij betekend hebben waardeer ik met hart en ziel''

Jamiro Monteiro maakte deze zomer de overstap van SC Cambuur naar Heracles Almelo. Met zijn transfer heeft de middenvelder de gewenste stap naar de Eredivisie te pakken. Monteiro is zijn vorige werkgever echter niet vergeten.

"Mijn afscheid in Leeuwarden is tot nu toe vooral via WhatsApp gegaan, maar ik kom zeker nog terug
om goed afscheid te nemen", laat hij weten aan het Friesch Dagblad. "In Leeuwarden is het voor mij echt begonnen en ik gunde de mensen daar de Eredivisie zo. Ik ben er in 2016 gedegradeerd, maar ik wilde maar wat graag mijn steentje bijdragen aan een promotie. Dat het niet gelukt is, heeft nog wel een poosje aan mij geknaagd."

Monteiro blijft SC Cambuur ook in Almelo volgen. "Ik heb alles aan Cambuur te danken, maar ook aan mezelf. Ik heb het zelf laten zien. Maar wat de mensen bij Cambuur voor mij betekend hebben waardeer ik met hart en ziel", aldus de middenvelder, die wel merkt dat Cambuur een stapje terug heeft moeten doen.

"Het verschil met vorig seizoen is groot en dat is logisch als er zoveel mensen vertrekken", meent Monteiro. "Het is afwachten hoe ze het gaan doen, het is lastig om daar nu al iets over te zeggen. Zelf heb ik voor mijn gevoel weinig moeite om me aan te passen aan de Eredivisie. Ik weet zeker dat we met het Cambuur van vorig seizoen na de winterstop zo in de Eredivisie mee konden draaien."

Lees meer:
0 reacties