De Jong: ''Moet zeggen dat ik mijn mening over kunstgras wel heb bijgesteld''

Voormalig Cambuur-trainer Henk de Jong mengt zich ook in de discussie over het kunstgras in het betaalde voetbal in Nederland. Met zijn club De Graafschap speelt de Jong vijftien van de negentien uitwedstrijden op kunstgras. Thuis op de Vijverberg speelt De Graafschap op natuurgras.

Alleen de uitduels met degradanten NEC en Go Ahead Eagles en de wedstrijden bij Fortuna Sittard en Jong Ajax zijn op natuurgras. ''Maar we blijven voor uitwedstrijden op kunstgras gewoon op natuurgras trainen'', aldus trainer Henk de Jong in de Gelderlander. De Jong was zelf eerder wel een voorstander van kunstgras.

''Ik moet zeggen dat ik mijn mening over kunstgras ook wel bijgesteld heb", geeft hij aan. "Toen ik trainer was van Cambuur hadden we kunstgras en trainden we altijd in het stadion. Ik was er toen een voorstander van, maar denk nu dat we daar toen wel voordeel van hebben gehad. Het probleem is ook dat al die kunstgrasvelden weer anders zijn. Daarom is het beter dat in het betaald voetbal iedereen terugkeert naar 'gewoon' gras. Al zullen wij in de winter, als de trainingsvelden slecht zijn, natuurlijk wel uitwijken naar kunstgras.''

Lees meer:
0 reacties