Oud-Cambuur speler voelt zich goed: ''Ik ben op mijn gelukkigst nu''

Jamiro Monteiro speelde twee seizoenen voor SC Cambuur en verdiende een transfer naar Heracles Almelo. De middenvelder kwam tot 56 Eredivisie wedstrijden voor Cambuur.

''Ik ben op mijn gelukkigst nu, vertelt hij in De Twentsche Courant Tubantia. "Bij Cambuur was ik supergelukkig, zij gaven me een kans, nu ben ik nog gelukkiger. Ik speel in de eredivisie, ik ben ver gekomen. Ik heb me niet eerder zo rustig gevoeld." Monteiro heeft de zekerheid van een contract, de zekerheid dat hij gewild is.

''Waar sommige spelers bij een jeugdopleiding terechtkomen en soepel doorrollen naar de beloftes en het eerste team, hopte Monteiro al jong van club naar club. "Ik was ongeduldig, het ging niet snel genoeg. Ik ging steeds weer verder, daar heb ik nooit spijt van gehad.''

''Ik stopte met school, maakte een keus en nam een risico: ik wilde prof worden en daar zou ik alles voor doen. Ik koos voor voetbal, maar had geen contract bij een club. Mijn moeder zei: Ga terug naar school. Ga werken. Maar ik luisterde niet.'' Zijn moeder huilde bij zijn debuut voor Cambuur, hij mocht er na een stage op amateurbasis blijven. "Ze was niet de enige. Ik huilde toen ik na een paar wedstrijden een profcontract kreeg. Eindelijk'', besluit hij.

Lees meer:
0 reacties