'Op teenslippers en in korte broek naar het trainingsveld, je kunt het slechter treffen''

Stefano Lilipaly geniet in Indonesië. De 27-jarige middenvelder leek dit seizoen één van de sterkhouders van SC Cambuur te worden, maar een week voor de start van de competitie vertrok hij naar Bali.

"Je kunt het slechter treffen dan ’s ochtends vroeg op je teenslippers en in de korte broek op de motor te stappen richting trainingsveld", vertelt Lilipaly in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Om vervolgens een balletje te trappen en daarna lekker van het leven te genieten. Zon, zee en strand."

Het niveau is niet te vergelijken met het Nederlandse voetbal. "Je hebt hier in alles minder kwaliteit, maar de omstandigheden zijn zo verschillend. Je speelt de wedstrijden bij temperaturen van constant 36 graden. Probeer dan maar eens negentig minuten lang vol gas te geven. Maar dat doen we wel", vervolgt hij.

Of Lilipaly ooit nog terugkeert om voor een Nederlandse club te voetballen? "Ik denk dat ik de komende acht jaar in Azië blijf. Het leven is prettig en aan het einde van de rit heb je ook nog een leuk spaarpotje opgebouwd", luidt zijn besluit.

Lees meer:
0 reacties