VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur verliest van Jong Ajax (1-2)

SC Cambuur is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd van het seizoen in winst af te sluiten. De Leeuwarders gingen in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Jong Ajax.

Cambuur begon redelijk aan het duel met de beloften uit Amsterdam, maar toch kwamen de gasten op voorsprong. Jong Ajax speelde snel voetbal en kwam door een schot van Sidoel op voorsprong. Doelman Bertrams zag er niet goed uit bij de treffer van de jonge Ajacieden.

Daarna probeerde Cambuur snel aan te haken, maar was het uiteindelijk Ajax dat de voorsprong wist te verdubbelen. Een inzet van werd niet goed verwerkt door Bertrams en zo gingen de spelers met een 0-2 tussenstand aan de thee.

In de tweede helft liet SC Cambuur meteen zien dat het nog altijd geloofde in een gelijkmaker. De ploeg van Marinus Dijkhuizen trok ten aanval en maakte uiteindelijk na ruim een uur ook de aansluitingstreffer. Steenvoorden kopte een hoekschop goed binnen en zorgde daarmee voor hoop bij de supporters.

Cambuur bleef daarna aanzetten en kreeg ook kansen. Maar doelman Van Bladeren was keer op keer een sta in de weg voor de spelers van de thuisploeg. Vooral invaller Kallon miste veel kansen. Maar het spel bood vertrouwen.

Gescoord werd er uiteindelijk niet meer. Wel pakte Peersman nog rood na een schandalige charge op Cassierra in de zes minuten (!) durende blessuretijd en zorgde Bertrams er in de slotseconde nog voor dat het geen 1-3 werd.