Mahi tekent bij Cambuur: "Waren op zoek naar bewezen kwaliteit"

Mimoun Mahi
Mimoun Mahi Foto: © Orange Pictures

Mimoun Mahi wordt door FC Utrecht verhuurd aan SC Cambuur. De rest van het seizoen zal de 28-jarige aanvaller voor de club uit Leeuwarden uitkomen. Dat maakten beide clubs dinsdagmiddag bekend.

“Mimoun heeft, na zijn blessureleed, baat bij het maken van zoveel mogelijk speelminuten om weer topfit te worden”, zegt FC Utrecht-technische directeur Jordy Zuidam op de clubwebsite. “Op dit moment is het perspectief daarop bij ons simpelweg geringer dan in Leeuwarden bij SC Cambuur. Die situatie zorgde ervoor dat wij en Mimoun openstonden voor deze tijdelijke overstap. We wensen Mimoun een succesvolle tweede seizoenshelft toe in Friesland.”

Technisch manager van Cambuur Foeke Booy is uiterst tevreden over de komst van de aanvaller. “Mimoun is bekend in de Eredivisie en heeft al meerdere seizoenen laten zien wat hij kan", zegt Booy op de officiële kanalen van Cambuur. "We waren op zoek naar bewezen kwaliteit in combinatie met ervaring, leiderschap, de wil om te komen plus beschikbaarheid. Die steun kan ons team goed gebruiken. Hij mist nog wel wat wedstrijdritme, maar kan wel direct aansluiten bij de groep en hopelijk snel minuten gaan maken.”

Mahi kwam in de zomer van 2020 over van het Zwitserse Zürich. Hij speelde 50 wedstrijden voor FC Utrecht en kwam tot dertien doelpunten en zeven assists.

Lees meer:
0 reacties