Amateurwedstrijd gestaakt: "Waren Cambuur- en Heerenveen-hooligans"

Fans van SC Cambuur tijdens de Friese Derby
Fans van SC Cambuur tijdens de Friese Derby Foto: © Pro Shots

Het duel tussen CVVO uit Lemmer en Waterpoort Boys uit Sneek werd afgelopen zondag in de tweede helft gestaakt. Langs de kant van het veld kregen toeschouwers het met elkaar aan de stok en er werd met vuurwerk en sneeuwballen gegooid.

Scheidsrechter Xander Luinenburg vond het, na diverse keren te hebben gewaarschuwd, vlak na rust wel genoeg en staakte de wedstrijd. "Er werd met zwaar vuurwerk gegooid en ook met sneeuwballen. Dat leidde tot irritaties langs de lijn, terwijl de scheidsrechter al een paar keer had aangegeven dat er niet meer met vuurwerk mocht worden gegooid. De leider en aanvoerder van WPB hebben daar hun supporters op aangesproken", vertelt CVVO-voorzitter Roelof te Wolde aan de Leeuwarder Courant.

WPB-voorzitter Aaldrik van Dalen komt met een opvallende verklaring en stelt dat beide teams niet de schuld kunnen krijgen in de staking. "Ik had achter een doel al wat jongens in zwarte kleren zien staan die ik niet kende en ineens waren er meer van die knapen met bivakmutsen, capuchonnetjes en joggingbroeken op het veld. Die groep kwam meteen na rust uit het niets het terrein op en zocht die andere groep op. Bám, een paar klappen en weg waren ze weer. Ik heb me laten vertellen dat dit Cambuur- en Heerenveen-hooligans waren die via social media in Lemmer hadden afgesproken om te knokken."

"Aan de sfeer in het veld lag het niet", aldus arbiter Luinenburg. "Er was veel strijd en gemopper, maar slechts twee gele kaarten. Het staken kwam voort uit een opeenstapeling van vuurwerk afsteken en vermeende vechtpartijtjes."

Lees meer:
0 reacties