Ard de Graaf hekelt houding Ajax: "Ik vind het zorgelijk"

Ard de Graaf
Ard de Graaf Foto: © Orange Pictures

Een grote meerderheid van de Nederlandse profclubs wat een jaar geleden voor de invoering van de NL League. Volgens SC Cambuur-directeur Ard de Graaf liggen Ajax en Feyenoord dwars, waardoor er sprake is van een impasse.

De NL-league moet zorgen voor meer financiële solidariteit onder de clubs. Ajax lijkt er weinig oren naar te hebben. "Iedereen weet dat Ajax een bijzondere positie heeft in het Nederlandse voetbal", reageert De Graaf tegenover Voetbal International. "Die moet je meewegen in het hele plan en dat kan ook, want de details zijn niet in beton gegoten. Ajax moet op zijn beurt beseffen waar het vandaan komt: de Eredivisie."

"Ik vind het zorgelijk dat de topmensen dit niet oplossen. Op deze manier verliezen we terrein op Europese competities waar het wel goed is georganiseerd en die commerciële sprongen maken. Je moet de hele boel omhoog tillen, anders ben je over tien jaar Luxemburg. Het lijkt niet urgent omdat de Europese uitslagen nu goed zijn en Ajax momenteel veilig in de Champions League zit, maar deze discussie komt natuurlijk als een boemerang terug als het straks even tegenzit in Europa."

"Het zou wel treurig zijn als we op dat moment moeten concluderen dat we alleen maar de bankrekeningen van juristen hebben gespekt en niks zijn opgeschoten. Dus kom aan tafel en los het op met elkaar", aldus De Graaf.

Lees meer:
0 reacties