Boere baalt: "Voor mij is dit gewoon een vervelende situatie"

Tom Boere
Tom Boere Foto: © Pro Shots

Tom Boere had zich zijn verblijf bij NAC Breda anders voorgesteld. De oud-spits van SC Cambuur kwam de afgelopen vier weken niet in actie voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Boere kwam in januari over van SC Cambuur en tekende een contract voor tweeënhalf jaar in het Rat Verlegh Stadion. De dertigjarige aanvaller speelde op 24 februari voor het laatst en werd daarna geveld door het coronavirus. Trainer Peter Hyballa geeft sindsdien de voorkeur aan Jort van der Sande. "Uiteindelijk is dat voetbal. Ik zag het al aankomen", reageert Boere in BN DeStem. "Het voelde daarom niet als een verrassing. Voor mij is dit gewoon een vervelende situatie. Klaar."

Vorige week vrijdag keek NAC Breda bij PEC Zwolle tegen een 1-0 achterstand aan, maar Hyballa liet Boere niet invallen. "Ik denk dat de trainer ontevreden is over hoe ik het invul, over het druk zetten bijvoorbeeld. Dus kiest hij voor andere spelers", aldus de spits, die niet om uitleg heeft gevraagd. "Normaal doe ik dat wel, nu niet. Voor mij is het gissen. Ik ben niet naar hem toegestapt. Voor mij is het nu knokken, hard werken en kijken hoe het verder gaat."

Boere wil niet het achterste van zijn tong laten zien. "Als team zijn we bezig om de play-offs te bereiken. Dan moet ik niet mijn kont in de krib gooien en gewoon mijn mond houden. Ik loop lang genoeg mee om te weten dat dat helemaal geen nut heeft en dat ik daar zelf de dupe van ben. Uiteindelijk hoort concurrentie erbij. Een groot cliché, maar dat is wel de situatie waarin ik nu zit. Ik moet het accepteren, maar erg vervelend is het natuurlijk wel."

Lees meer:
0 reacties