Boere krijgt lof: "Hij is een aanspeelpunt, kan goals maken"

Aankomend weekend spelen FC Twente en SC Cambuur tegen elkaar. Voor Ron Jans, trainer van FC Twente, een ontmoeting tussen hem en voormalig FC Twente spits Tom Boere. Boere is in vorm, afgelopen weekend scoorde hij twee keer tegen Fortuna Sittard.

Ook eerder dit seizoen was hij nuttig tegen FC Twente. "Ik vond hem in de eerste wedstrijd al heel lastig, toen stond hij ook in de basis en was Uldrikis er nog niet", zegt Jans in gesprek met 1Twente Enschede. "Normaal heeft hij wel mensen nodig die hem bedienen. Maar die eerste goal, het was niet goed gedekt maar op het goede moment bij de eerste paal komen is knap."

Jans is dan ook fan van hem. "Ik vind hem wel een hele goede spits, die alleen de explosiviteit mist. Maar hij werkt keihard voor de ploeg. Hij gebruikt zijn lichaam, is een aanspeelpunt, kan goals maken. Ik vind het wel een goede spits."

Henk de Jong zit weer op de bank bij SC Cambuur. "Henk en ik hebben samengewerkt. We hebben zelfs nog tegen elkaar gespeeld, ik ken hem al zo lang. Echt een hele goede vent, we hebben ook contact gehad want gezondheid is het belangrijkste. Het gaat steeds beter met hem en ik verheug me erop om tegen hem te spelen. Een gezonde Henk", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties