Bos: "De hele nacht door moesten jongens naar de wc of overgeven"

Pieter Bos
Pieter Bos Foto: © Pro Shots

SC Cambuur speelde zondagmiddag met een gehavend elftal tegen Vitesse (1-0). Bij de Leeuwarders ontbraken veel spelers vanwege massale buikgriep.

Volgens aanvoerder Erik Schouten waren zelfs alle spelers die in actie kwamen tegen Vitesse niet fit. "Er zijn nog twee of drie jongens met klachten die hebben gespeeld", vertelt de verdediger in gesprek met Omrop Fryslân. Veel andere spelers haakten zaterdagavond of zondagochtend af voor het duel met Vitesse, dat met 1-0 verloren ging.

"Het was heel raar. We gingen gisteren weg en 's avonds werden al jongens ziek. Vandaag waren er mensen met diarree, anderen moesten overgeven. Alles erop en eraan", aldus Schouten, die aangeeft dat zelfs op de ochtend van de wedstrijd drie jongens naar huis gingen. "En voor de wedstrijd is er iemand achtergebleven in de bus en in de warming-up viel Doke Schmidt nog uit."

Doelman Pieter Bos schrok zelfs van de situatie. "Bijna iedereen werd ziek. De hele nacht door moesten jongens naar de wc, of overgeven. Het was geen ideale situatie, maar we hebben er het beste van gemaakt", meent Bos, die zelf goed keepte en de schade beperkt hield. "Naar omstandigheden hebben we het redelijk gedaan. Er zit de laatste twee weken ook wat meer pit en agressiviteit in. Daarmee kunnen we vooruit."

Lees meer:
0 reacties