Bos hoopt op minuten tijdens derby: "Dan beleef je het heel anders"

Pieter Bos in dienst van Cambuur
Pieter Bos in dienst van Cambuur Foto: © Pro Shots

SC Cambuur doelman Pieter Bos speelde jarenlang in de jeugd van SC Heerenveen. Aankomende zondag is dus een bijzondere wedstrijd voor Bos, helemaal omdat hij de laatste vijf wedstrijden ineens de eerste doelman was. De doelman hoopt dat hij zondag wederom onder de lat staat.

In 2016 stapte Bos over van SC Cambuur naar SC Heerenveen. Dit veroorzaakte geen problemen of ophef. "Cambuur was net gedegradeerd en ik zat in die tijd nog niet bij het eerste van Heerenveen. Ik kwam uit de jeugd en had niet echt perspectief bij de club. En Cambuur was heel duidelijk en wilde me bij de selectie hebben", aldus Bos die geen spijt heeft van zijn overstap.

Inmiddels is hij bezig aan zijn zesde seizoen in Leeuwarden, die niet gewend is aan het maken van minuten. In vijf seizoenen maakte hij slechts 190 minuten en dat ook nog een niveau lager. Nu staat zijn eredivisie teller op 458 minuten. "Dit is waar je het allemaal voor doet. Maar dat het lang geduurd heeft, is een feit", vertelt Bos in het Friesch Dagblad.

Bos geniet, maar eerste doelman Sonny Stevens heeft de groepstraining onlangs weer hervat. Hierom is het nog niet bekend wie het doel zondag zal verdedigen. "Ik hoor het wel. Het heeft weinig zin om je daar heel druk over te maken. Daar schiet ik ook niets mee op. Ik doe lekker wat ik de laatste weken gedaan heb en dan ben ik heel benieuwd."

Toch hoopt Bos dat hij de voorkeur krijgt boven Stevens. "Het is een bijzondere wedstrijd", weet de keeper. "Zeker als Friese jongen zijnde, zijn dit de wedstrijden die je graag wilt spelen. Vooral omdat je ermee bent opgegroeid, dan beleef je het heel anders dan de jongens die hier niet vandaan komen. Het is een speciale pot en het zou heel mooi zijn om die binnen de lijnen mee te mogen maken."

Lees meer:
0 reacties