Bosschaart kan succes niet geloven: "Man, dit is zo zeldzaam mooi"

Pascal Bosschaart
Pascal Bosschaart Foto: © Pro Shots

Voor Pascal Bosschaart zal het duel tussen Cambuur en Feyenoord op zondagmiddag een speciale wedstrijd worden. De oud-verdediger van Feyenoord is momenteel assistent-trainer van Cambuur, maar koestert het succes van de Rotterdammers.

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Bosschaart vooruit. "Als Cambuur-trainer wil ik natuurlijk dat wij winnen", begint hij. "En dat kan, er zijn gekkere dingen gebeurd. Los daarvan hoop ik dat die landstitel voor Feyenoord snel een feit is, ja. Je kunt hem maar binnen hebben, nietwaar?"

"Als je erover nadenkt is het eigenlijk best gek, hè. Ik ben 43 jaar en in die 43 jaar heb ik nog nooit meegemaakt dat de club zo heerst. Ja, de kampioenschappen van '93, '99 en 2017 waren fantastisch. Net zoals het winnen van de UEFA-cup in 2002. Maar acht punten voorstaan op de concurrentie, dat is toch bijna niet voor te stellen!? Man, dit is zo zeldzaam mooi. Geef Arne Slot alsjeblieft een standbeeld. Meen ik echt", aldus Bosschaart.

Het zijn gekke dagen voor de oud-verdediger, merkt hij. "Toen ik vorige week naar de Kuip reed voor Feyenoord-Ajax, gebeurde er iets opmerkelijks in de auto. 'We zijn favoriet vanavond', hoorde ik mezelf opeens zeggen tegen mijn oudste dochter, net zo Feyenoord-gek als ik. En daarna, iets harder: 'We zijn favoriet!' Oké, we verloren uiteindelijk. Maar toch: ik kan me niet herinneren dat ik dit in 43 jaar tijd ooit gezegd heb voorafgaand aan een duel met Ajax. Veelzeggend is het voor de veranderde verstandhoudingen in de top van de eredivisie. Na jaren waarin Ajax de toon zette, zijn de rollen compleet omgedraaid."

Toch zal Bosschaart op zondag niet mee gaan zingen met het clublied van Feyenoord. "Nee, zeker niet. Ik vind dat ik dat niet kan maken gezien de situatie waarin we zitten met Cambuur. Dat neemt niet weg dat ik superblij ben met die titel. En, dat vooral ook, met de bescheiden wijze waarop spelers als Orkun Kökçü zich profileren voor de tv-camera’s. Dat is precies wat Feyenoord is. Gewoon hard werken, dan heb je dat gebluf niet nodig", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties