Bosschaart opgelucht: "Daarmee mogen we echt ons handen dichtknijpen"

Pascal Bosschaart bij ESPN
Pascal Bosschaart bij ESPN Foto: © Pro Shots

SC Cambuur neemt het aanstaande zondagmiddag in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. Assistent-trainer Pascal Bosschaart is blij dat de bal eindelijk weer voor 'het echie' gaat rollen.

"We zijn natuurlijk met een meer dan prima gevoel de winterstop ingedoken en zijn er op diezelfde wijze ook weer uitgekomen", zegt Bosschaart op de clubsite. "Daarnaast is het fijn dat er weer wedstrijden in het verschiet liggen, want uiteindelijk doen we het daar allemaal voor. Al met al staan we dan ook te trappelen om komende zondag de draad weer op te pakken."

"Bij dat laatste kunnen we overigens rekenen op een zo goed als complete selectie", vervolgt de assistent-trainer. "Op de Afrika Cup-gangers Issa Kallon en David Sambissa en Jasper ter Heide na hebben we naar alle waarschijnlijkheid iedereen aan boord tegen Sparta."

Bosschaart gaat verder: "Daarmee mogen we, gezien de huidige coronaproblematiek bij sommige clubs, echt ons handen dichtknijpen. We doen er dan ook alles aan om de groep zo groot te houden de komende periode. Al moeten we tegelijkertijd ook realistisch zijn, een ongeluk zit namelijk soms in een klein hoekje."

Bij Sparta zullen een aantal verse krachten op het veld verschijnen. "En daardoor zou het goed kunnen dat ze een iets andere manier van spelen gaan hanteren. Verder is het lastig inschatten hoe ze voor de dag zullen komen en dus hebben we op meerdere systemen getraind de afgelopen dagen. Voor ons telt er echter maar één ding en dat is dat we de lijn van voor de winterstop doortrekken", aldus Bosschaart.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
14 FC Volendam 34 -29 36
15 Excelsior 34 -39 32
16 FC Emmen 34 -32 28
17 SC Cambuur 34 -43 19
18 FC Groningen 34 -44 18
Bekijk de hele stand