SC Cambuur nieuws, transfers & geruchten

Bosschaart over Cambuur: "Dan doet het pijn als je wordt wegbezuinigd"

Pascal Bosschaart kreeg drie maanden geleden te horen dat hij noodgedwongen moest vertrekken bij Cambuur. De oud-speler van Feyenoord en FC Utrecht werd wegbezuinigd door de club uit Leeuwarden. Na het laatste competitieduel van Cambuur waren er veel emoties bij Bosschaart.

"Als je vier jaar bij een club hebt gewerkt en successen hebt beleefd, doet het pijn als je wordt wegbezuinigd", zegt Bosschaart tegen Voetbalzone. "Ik had zelf wel willen blijven. Dan is dat een emotioneel afscheid. Ik heb daar vier fantastische jaren meegemaakt."

Bosschaart vervolgt: "We zijn twee keer kampioen geworden en historisch hoog geëindigd in de Eredivisie (negende, red.). Op dat moment overheerst het gevoel dat je weg moet. Maar het gevoel wat je daar hebt neergezet krijgt daarna wel de overhand."

Hoe belangrijk is Henk de Jong voor Bosschaart geweest? "Met Henk heb ik een hele goede band. We hebben nog steeds contact. Henk heeft mij naar Cambuur gehaald. Ik beschouw hem als een soort mentor/adviseur."

"Ik heb heel veel goede dingen van hem geleerd." De gezondheidssituatie van De Jong maakte veel indruk op Bosschaart. "Dat raakte mij ook enorm. Ik werkte dagelijks met hem. Het was een shock. Het ging al langer niet zo goed met hem, dan probeer je heel veel dingen voor hem weg te nemen, maar dat het een shock was voor ons allemaal is wel duidelijk."

"De mooiste les die ik van Henk heb geleerd is dat je altijd duidelijk moet zijn naar je spelers. Als iets niet goed gaat, moet je het meteen aanpakken. Niet uit de weg gaan. Eerlijk blijven en jezelf blijven. Je moet geen verhalen gaan verzinnen, dat werkt vroeg of laat tegen je", aldus Bosschaart.

Lees meer:
0 reacties