Bosschaart: "We mogen niet klagen, selectie staat er goed voor"

Pascal Bosschaart
Pascal Bosschaart Foto: © Pro Shots

Zaterdagmiddag om 16:30 gaat SC Cambuur op bezoek in de Domstad. Tijd voor assistent-trainer Pascal Bosschaart om vooruit te blikken op deze wedstrijd.

De ploeg uit Leeuwarden beschikt over een relatief fitte selectie. Bosschaart: "We mogen zeker niet klagen, de selectie staat er goed voor. Wel zullen Mitchel Paulissen en Maxim Gullit er morgen niet bij zijn en hebben we verder een aantal spelers die iets minder trainingsuren hebben gemaakt de afgelopen weken. Maar het goede nieuws is dat Mees Hoedemakers weer geheel fit is.”

“En niet geheel onbelangrijk: de transferperiode is inmiddels afgelopen en we zijn blij dat we alle spelers aan boord hebben kunnen houden. Dat in combinatie met het aantrekken van Patrick Joosten en Sekou Sylla maakt dat we op een aantal posities nog meer opties hebben gekregen. Dat is voor ons als staf echt een luxe. Wanneer je wekelijks volop keuzes kunt maken is dat zeer prettig werken.”

Bosschaart was in het verleden zeven jaar lang speler van tegenstander FC Utrecht. “Altijd leuk om terug te keren bij een voormalig werkgever, maar natuurlijk wel met het doel om de volle buit te pakken. We hebben ze meerdere malen goed bekeken en dat het een uitstekende ploeg is moge duidelijk zijn. Ze hebben zich ook nog eens aardig versterkt deze winter, dus we gaan zien we ze morgen tegens ons zullen opstellen.”

“Waar we ook gebruik van maken zijn de ervaringen tijdens de thuiswedstrijd in november en de knappe prestatie bij en tegen AZ twee weken geleden. De wedstrijd in Leeuwarden was onderdeel van een mooie reeks en een bevestiging dat we destijds al op het juiste spoor zaten. En ook de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo van vorige week donderdag hebben we, ondanks de nipte nederlaag, als zeer positief en nuttig ervaren. Kortom, we kijken uit naar het duel van morgen.” Zo sluit Bosschaart af in gesprek met SC Cambuur.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
14 FC Volendam 34 -29 36
15 Excelsior 34 -39 32
16 FC Emmen 34 -32 28
17 SC Cambuur 34 -43 19
18 FC Groningen 34 -44 18
Bekijk de hele stand