BREAKING | De Jong stopt per direct als hoofdtrainer van SC Cambuur

Henk de Jong
Henk de Jong Foto: © Pro Shots

Henk de Jong is niet langer de hoofdtrainer van SC Cambuur. De 58-jarige oefenmeester keerde deze zomer terug van een eerdere absentie, maar moet toch concluderen dat het toch niet gaat. Mede op doktersadvies heeft De Jong besloten om zijn taken als hoofdtrainer per direct neer te leggen.

De Jong gaat zich nu eerst volledig richten op zijn herstel en de kans is groot dat hij daarna wel behouden blijft voor SC Cambuur. De komende periode zal door de clubleiding worden benut om een functie te zoeken die past binnen de mogelijkheden.

"Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt", zegt De Jong tegenover de clubkanalen van SC Cambuur. "Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vindt is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters."

"We hebben er alles aan gedaan en geprobeerd, maar je moet ook eerlijk zijn en dit is gezien de situatie het beste voor iedereen. Als hoofdtrainer van een Eredivisieclub krijg je geen tijd om volledig te herstellen en daar ga ik nu echt goed de tijd voor nemen. Daarna gaan we kijken wat de toekomst brengt, waarbij een andere rol binnen SC Cambuur zeker tot de mogelijkheden behoort", aldus De Jong.

De taken van De Jong zullen voorlopig worden overgenomen door Pascal Bosschaart en Martijn Barto. Daarbij zal de zoektocht naar een geschikte opvolger op korte termijn worden ingezet, zo meldt de club.

Lees meer:
0 reacties