'Buitengewoon' Cambuur imponeert: "Ik zag dit ook niet aankomen"

Feest bij SC Cambuur na een doelpunt
Feest bij SC Cambuur na een doelpunt Foto: © Pro Shots

SC Cambuur is de beste promovendus in de Eredivisie sinds Vitesse in het seizoen 1989/1990. De Arnhemse club eindigde toen als vierde.

"Het is buitengewoon. Ik zag dit ook niet aankomen", aldus Geert van Tuinen, journalist van Omrop Fryslân, bij ESPN. Van Tuinen doet al jarenlang verslag van wedstrijden van SC Cambuur in het stadion.

Van Tuinen was als journalist bij NEC - SC Cambuur. "Ik stond afgelopen vrijdag in de gracht van het Goffertstadion interviews te maken en toen kwam er iemand naar me toe die zei: ze staan vierde. Daar had ik totaal niet op gerekend."

Al jaren in het Cambuurstadion

"Dit is mijn plek. Je kunt ook zien, het hangt over", vertelt hij, terwijl hij achter de desk zit waar hij altijd te vinden is in het Cambuurstadion. "Laten we zeggen dat het de zorgen, frustratie en ellende zijn van ongeveer zeventien jaar voetbal in de Eerste Divisie. De rest was Eredivisie, maar we hebben wat beleefd hier", lacht Van Tuinen.

De club uit Leeuwarden heeft veel mindere jaren gekend. "We hebben hier meegemaakt dat Cambuur zeventiende stond in de Eerste Divisie. Dat was onvoorstelbaar, man", aldus Van Tuinen.

Weet SC Cambuur zaterdag te winnen van Vitesse? Bij BetCity.nl krijg je maar liefst 3.05x je inzet bij een zege van SC Cambuur. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Zet je Free Bet op SC Cambuur en krijg 41 euro uitbetaald. Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties