Buma: "Hoe kan het dat jouw kinderen met dit doel naar Cambuur gaan?"

Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden
Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden Foto: © Pro Shots

De wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Utrecht werd tweemaal stilgelegd vanwege rellende fans. De verdachten van de rellen waren opvallend jonger dan bij eerdere rellen het geval was. Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden vindt het een zorgwekkende ontwikkeling.

"We kunnen allemaal kijken naar de overheid en vragen: wat doe je eraan? Maar ik zeg: ouders wat doe je er aan?", zegt Buma tegen LEO Middelse. "Hoe kan het dat jouw kinderen op een zondagavond met dit doel naar Cambuur gaan, vervolgens weer thuis komen, de volgende dag naar school gaan of iets anders gaan doen, maar ondertussen politieagenten in levensgevaar hebben gebracht? Ik wil weten wat er aan de hand is, wat er achter zit en hoe je het in je hoofd haalt om dit te doen. En ik vraag me af hoe men daar thuis tegenaan kijkt."

"Het heeft niks te maken met demonstreren en het heeft ook niks te maken met voetbal. Het heeft alleen maar te maken met zinloos geweld tegen politieagenten. Er zijn politieagenten in het nauw gedreven die hun vuurwapen moesten trekken. Ze hoefden niet te schieten, maar het feit dat dat is gebeurd, toont aan dat mensen zich rechtstreeks tegen het politiepersoneel hebben gericht en dat is volstrekt onaanvaardbaar", aldus Buma.

Lees meer:
0 reacties