Buma verrast door Feyenoord-bezwaar: "Na aansteker niet verwacht"

Sybrand Buma
Sybrand Buma Foto: © Pro Shots

Feyenoord en vier andere Eredivisieclubs dienen een bezwaar in tegen het besluit van Sybrand Buma om dit seizoen bij SC Cambuur uitfans te weren. De burgemeester van Leeuwarden is onaangenaam verrast.

Het bezwaarschrift van Feyenoord, FC Utrecht, RKC, Go Ahead Eagles en FC Emmen is pro forma aangekondigd en moet nog extra gemotiveerd worden, en van een spoedprocedure is geen sprake. Feyenoord neemt het zondag in Leeuwarden op tegen Cambuur, maar moet dat dus sowieso zonder uitfans doen.

"Dit gaat ons beide een hoop juridische capaciteit kosten, met alle financiële consequenties van dien", zegt Buma tegen de Leeuwarder Courant. "Als gemeenten en voetbalclubs zouden we het samen veiliger moeten maken voor het publiek, in plaats van met elkaar ruzie te maken in de rechtbank."

Vooral voor Feyenoord heeft de burgemeester van Leeuwarden weinig begrip. "Dat beeld van die aansteker in het Feyenoord-stadion was voor mij een trigger. Ik dacht: dat bezwaar komt niet meer. Onbegrijpelijk, het is zo contra-productief", zo besluit Buma.

Lees meer:
0 reacties