Burgemeester Buma: "Geen uitfans meer welkom bij thuisduels Cambuur"

Sybrand Buma
Sybrand Buma Foto: © Pro Shots

Burgemeester Sybrand Buma van de gemeente Leeuwarden heeft besloten om bij alle thuisduels van SC Cambuur de rest van dit seizoen geen uitfans meer toe te laten. Dit heeft hij besloten vanwege aanhoudende en toenemende verstoringen van de openbare orde rondom thuiswedstrijden.

Buma is tot dit besluit gekomen na overleg in de driehoek (OM, politie en burgemeester). "Het geweld en de ongeregeldheden na de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen afgelopen weekend waren een absoluut dieptepunt", zo meldt de gemeente Leeuwarden.

De gemeente vervolgt: "Het gericht gooien van stenen en andere voorwerpen door relschoppers op het vertrekkende publiek en de politie is onacceptabel. Deze agressie had tot gevolg dat tientallen mensen gewond zijn geraakt en dat er voor minstens tienduizenden euro's aan onder andere materiele schade aan voertuigen en straatmeubilair is ontstaan."

"Ondanks de enorme inzet van ME, politie, stewards en beveiligers is het in de huidige situatie niet meer mogelijk om de openbare orde en veiligheid in voldoende mate te waarborgen. Omdat de ongeregeldheden zich vooral richten tot het bezoekende publiek, ziet de burgemeester zich genoodzaakt dit besluit te nemen", aldus de gemeente Leeuwarden.

Lees meer:
0 reacties