Cambuur-fans niet naar Ajax-uit: "Een aantal zaken die spelen"

Fans van SC Cambuur in het uitvak
Fans van SC Cambuur in het uitvak Foto: © Orange Pictures

Supporters van SC Cambuur zullen op zaterdag 3 september niet afreizen naar de Johan Cruijff Arena. Dit laten de club en supportersverenigingen weten op de clubsite.

"Er zijn een aantal zaken die hier spelen", licht algemeen directeur Ard de Graaf het besluit toe. "We moeten eerst de hand in eigen boezem steken. Het wangedrag van enkele individuen aan onze eigen zijde is onacceptabel en hierover zullen we met elkaar het gesprek moeten blijven voeren. Verder is er vanuit onze supporters een hoop aan te merken op de ontvangst in Amsterdam."

Cambuur voegt daar in een statement op de clubsite aan toe: "Supportersverenigingen Kern van Cambuur en Cambuur Culture gaan niet voorbij aan feit dat eigen supporters niet vrijuit gaan. Hier gaat echter wel een onnodig vijandig en ontregelend optreden van de beveiliging en politie Amsterdam aan vooraf, waar alle supporters aan blootgesteld werden."

Helemaal leeg blijft het uitvak in de ArenA echter niet. "Als alternatief zullen we, in samenwerking met onze maatschappelijke stichting Cambuur Verbindt en op kosten van de genoemde partijen, kinderen uit gezinnen in Leeuwarden en omstreken die anders nooit een awayday kunnen meemaken uitnodigen om deze wedstrijd in het uitvak bij te wonen. Hopelijk krijgen zij een onvergetelijke dag", aldus de club uit Leeuwarden.

Lees meer:
0 reacties