SC Cambuur nieuws, transfers & geruchten

Cambuur O21 terug in training: ''Mooi dat we verbetering zien''

SC Cambuur O21 mag sinds deze week weer trainen. Trainer Jeroen Burghout is blij dat hij weer aan de slag kan met het beloftenteam van de Leeuwarders.

“We hebben hier lang naar uitgekeken. Dit is heerlijk”, begint Burghout bij Cambuur TV. “Normaal is het lente en dan gaan de diertjes het weiland in. Dat leek vandaag met mijn spelers ook zo. Die jongens hebben best wel een zware tijd gehad. Die jongens willen zich ook graag laten zien bij Cambuur 1. Ze willen profvoetballer worden en dat stagneert dan een beetje.”

In de afgelopen maanden is vooral gefocust op krachttraining. “Topsport vraagt ook wat van het lichaam. Dit zijn jongens die begin twintig of eind tienerjaren zitten. Daar hebben we heel gericht op kunnen trainen. Het is mooi dat we verbetering zien. Anders waren de afgelopen maanden voor niks geweest”, vervolgt Burghout.

En hoe wordt de rest van het seizoen ingevuld? “We hopen dat we vanaf half april weer met de bus mogen. Als dat zo is vanuit de overheid dan is er grote kans dat we het seizoen nog kunnen uitspelen. Dat willen we graag, we staan bovenaan. De jongens verdienen ook een mooie afsluiting.”

Lees meer: