Cambuur onder de loep: "Dit seizoen letterlijk alles of niets"

Cambuurtelstar 60e9ec9e696cc
Cambuurtelstar 60e9ec9e696cc Foto: © Pro Shots

De Telegraaf maakte de lijst 'Deze voetbalclubs verrasten in 2021 vriend en vijand in Europa' en SC Cambuur werd uitgelicht als Nederlandse verrassing. Journalist Kasper Hermans diept de prestaties van de Leeuwarders in 2021 uit.

"Voor Champions Leaguetickets is Cambuur niet in de race, maar de ploeg uit Leeuwarden verrast dit seizoen toch vriend en vijand in de Eredivisie", begint Hermans in De Telegraaf. "De promovendus ging begin dit seizoen weliswaar hard onderuit bij Ajax (9-0), omdat het zich ten kosten van alles niet wilde aanpassen aan de speelstijl van de landskampioen."

"Opvallend is wel dat het dit seizoen letterlijk alles of niets is", gaat hij verder. "Cambuur was na de eerste competitiehelft de enige ploeg die nog niet gelijkspeelde. Het eerste terugduel met Heracles Almelo doorbrak die reeks pas. Dat alles-of-nietsprincipe breekt ze in de grote wedstrijden misschien nog wel eens op."

Hij stelt dat Cambuur voor de neutrale toeschouwer leuk is om naar te kijken. "Goed voor spektakel is de nummer acht van de Eredivisie overigens ook. In de wedstrijden van Cambuur vielen tot dusver de meeste goals (71), één meer dan bij PSV."

Lees meer:
0 reacties