Cambuur-supporters niet welkom in Philips Stadion na bedreiging

Supporters SC Cambuur
Supporters SC Cambuur Foto: © Pro Shots

PSV neemt het aankomend weekend in eigen huis op tegen SC Cambuur. De Eindhovenaren gaan in het eigen Philips Stadion op jacht naar eerherstel, want eerder in de competitie werd in Leeuwarden nog met maar liefst 3-0 verloren.

SC Cambuur weet zich in het Eindhovense Philips Stadion echter niet gesteund door een uitvak met supporters. Burgemeester Dijsselbloem van Eindhoven heeft de SC Cambuur-supporters de toegang ontzegt tijdens de wedstrijd. De burgemeester vindt dat nodig omdat hij van menig is dat deze supporters zich misdragen, zo weet het Eindhovens Dagblad.

De politie in het noorden van Nederland heeft eerder al besloten om supporters van zowel FC Groningen als SC Cambuur niet meer te begeleiden bij uitwedstrijden. Dat is besloten omdat agenten worden bedreigd en geïntimideerd, zo luidt de verklaring. Dit vindt al geruime tijd plaats en de bedreigingen komen van hooligans van beide clubs.

PSV speelde onlangs nog thuis tegen FC Groningen en zondag staat de wedstrijd tegen SC Cambuur dus op de rit. Dijsselbloem geeft aan dat het besluit om de supporters te weren past bij het voornemen om tot minder politie-inzet bij wedstrijden in het betaalde voetbal te komen. Hierdoor zouden agenten ingezet kunnen worden voor ander werk.

"Ik wil in Eindhoven geen supporters ontvangen die zich zó misdragen dat politieagenten hun werk niet meer kunnen doen", wordt Dijsselbloem geciteerd. "Zolang deze situatie in Noord-Nederland niet is opgelost, ontvangen wij in onze stad geen supporters van deze clubs", aldus Dijsselbloem tegenover het ED.

Lees meer:
0 reacties