Cambuur wil Sambissa niet afstaan voor Afrika Cup: "Oproep geweigerd"

SC Cambuur moet in januari twee spelers missen. Issa Kallon en David Sambissa zijn namelijk opgeroepen voor de nationale ploegen van respectievelijk Sierra Leone en Gabon. SC Cambuur wil laatstgenoemde echter niet vrijgeven.

"Het is nog maar sterk de vraag of David Sambissa in actie gaat komen", schrijft Cambuur op de clubwebsite . "De club is namelijk niet akkoord gegaan met zijn oproep, aangezien David nog steeds kampt met (de naweeën van) een blessure opgelopen in het thuisduel met FC Utrecht (21 november)." "Hij heeft op het moment van vertrek nog geen enkele individuele training op het veld gedaan, laat staan sessies met de groep", vervolgt de club. "Gezien de ernst van de blessure en het advies van de medische specialisten heeft SC Cambuur, ondanks het mooie podium dat hem zeker wordt gegund, de oproep geweigerd."

🇸🇱🇬🇦 𝐈𝐬𝐬𝐚 𝐊𝐚𝐥𝐥𝐨𝐧 en 𝐃𝐚𝐯𝐢𝐝 𝐒𝐚𝐦𝐛𝐢𝐬𝐬𝐚 zijn opgeroepen voor de Afrika Cup, die vanaf 9 januari wordt afgewerkt in Kameroen. — SC Cambuur (@SCCambuurLwd) December 30, 2021

SC Cambuur heeft voorlopig echter geen poot om op te staan. "Volgens de FIFA-reglementen mag de Gabonese Bond de speler echter nog steeds oproepen om daar een diagnose te stellen." De Afrika Cup wordt vanaf 9 januari gehouden in Kameroen. Kallon neemt het met Sierra Leone in de groepsfase op tegen Algerije (dinsdag 11 januari), Ivoorkust (zondag 16 januari) en Equatoriaal-Guinea (donderdag 20 januari). Voor Gabon staan er groepswedstrijden tegen de Comoren (maandag 10 januari), Ghana (vrijdag 14 januari) en Marokko (dinsdag 18 januari) op het programma.

Lees meer: