De Graaf geeft tekst en uitleg: "Dan was de bouw nooit begonnen"

Ard de Graaf
Ard de Graaf Foto: © Orange Pictures

SC Cambuur is na 29 competitiewedstrijden de hekkensluiter van de Eredivisie met slechts 16 punten, maar de club uit Leeuwarden is achter de schermen wel druk bezig met de bouw van het nieuwe stadion.

Algemeen directeur Ard de Graaf laat weten dat zijn club verantwoordelijk is voor de afbouw van het stadion en dat bouwbedrijf Van Wijnen het 'casco' op zal leveren. "Als wij een sleutelklaar stadion hadden gevraagd, dan was de bouw nooit begonnen”, legt hij uit op de site van de Leeuwarder Courant. "Wij – als commerciële partij – willen die afbouw graag zelf regelen met bijvoorbeeld hulp van sponsoren", aldus De Graaf.

"Er is een team volop aan het rekenen en puzzelen. Pas als dat klaar is, kunnen we bepalen wat we nodig hebben. En als we zeggen: dát kunnen we niet betalen, dan moeten we dus wat scherpere keuzes maken", vervolgt hij. "Dan zorg je dat alles aan de voorkant – de kant waar je geld mee verdient – wel heel fraai is, maar dat je dingen ‘op de achtergrond’ wat soberder houdt", beseft De Graaf, die FC Twente als voorbeeld ziet.

"Daarbij telt: hoe mooier het stadion is, hoe meer geld je er ook mee gaat verdienen", constateert hij. "Er zijn wel een paar items die we naar voren kunnen halen om wat meer geld richting die afbouw te krijgen. Een daarvan is de commerciële naamgeving van het stadion. Voor de Grolsch Veste heeft Grolsch aan FC Twente tien jaar vooruitbetaald. Met dat geld heeft Twente mooie dingen kunnen doen", besluit De Graaf reëel.

Lees meer:
0 reacties