De Jong: "Dan vraag ik kalm of ze het vaccin nog eens overwegen"

Henk de Jong
Henk de Jong Foto: © Pro Shots

Henk de Jong's zoon Ruben de Jong is ongelooflijk ziek geworden van het coronavirus. Zijn zoon was altijd jong, fris en goed in conditie, maar daar is al een lange tijd niks meer van te merken.

Het gegeven dat anderen de pandemie minder serieus nemen zorgt voor frictie. "Een paar spelers in mijn selectie zijn niet gevaccineerd. Ze moesten eens weten wat ze allemaal in de waagschaal leggen. Doordat Ruben ernstig ziek is door corona, ben ik een periode best bot geweest tegen die jongens: Potverdomme, je moet gewoon die prikken nemen!", vertelt de trainer in gesprek met Voetbal International.

"Daar ben ik maar mee opgehouden, want je krijgt er alleen maar gedoe van. Aan de andere kant wil ik mijn ervaringen en bezorgdheid er haast wel bij ze in drúkken. Dat moet ik niet doen en ik doe het ook niet, maar het is gewoon bezorgdheid", vertelt hij.

"Mijn kind was hartstikke fit, kon kilometers hardlopen en is nu zó ontzettend zwak en ziek. Die jongens denken dat ze tegen corona bestand zijn, maar als ze het zo krijgen als Ruben, is het gewoon einde carrière. Die longen krijg je nooit meer op topsportniveau", weet de bezorgde trainer.

"Eén keer in de zoveel tijd roep ik de jongens even bij me. Dan vertel ik hoe het met Ruben gaat en vraag ik uiteindelijk heel kalm of ze de vaccinatie nog eens willen overwegen. Want ik ben stapelgek met ze en wil niet dat ze ziek worden", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties