De Jong eerlijk over duel met Ajax: "Er is geen zak aan, man"

Henk de Jong
Henk de Jong Foto: © Pro Shots

Henk de Jong heeft weinig plezier gehad aan het duel tussen SC Cambuur en Ajax. De Leeuwarders gingen vorig seizoen met een 9-0 nederlaag terug de bus in, nu werd het 4-0.

"Het is eigenlijk geheel tegen onze natuur in hoe we vandaag gespeeld hebben", vertelde De Jong voor de camera van ESPN. Waar vorig seizoen de Amsterdammers een vrije doortocht leken te hebben, speelden de bezoekers nu een stuk compacter. "4-0, dat moeten anderen eerst nog maar doen. Wij hebben hem in ieder geval gehad en daar ben ik blij om."

De trainer leek niet naar de Johan Cruijff ArenA te zijn afgereisd met het gevoel dat er een stunt mogelijk was. "Het is hier, hoe gek het ook klinkt, zaak om zo weinig mogelijk tegendoelpunten te krijgen. Een compliment aan mijn boys, hoe ze verdedigd hebben. Ze hebben het goed gedaan, maar ik vind er niks aan."

"We proberen normaal altijd wel goed te voetballen en een idee te hebben. Dat kan je deze ploeg ook wel doen, maar dan raak je de bal vaak kwijt", vervolgt de trainer. "Daarom zei ik op een gegeven moment ook: speel 'm maar gewoon lang. Er is geen zak aan, man. Maar 4-0 is keurig gedaan. Het maximaal haalbare."

Lees meer:
0 reacties