De Jong: "Het is wel uniek, vader en zoon samen in de trainerskamer"

Henk de Jong
Henk de Jong Foto: © Pro Shots

Ruben de Jong en Henk de Jong werken samen bij SC Cambuur, als vader en zoon. In eerste instantie was dat apart, maar vader Henk ziet dat zijn zoon veel sterke eigenschappen heeft die hem ver kunnen brengen in de trainerswereld.

"Ik herken veel van mezelf in Ruben. Hij weet hoe hij met mensen moet omgaan, hoe hij ze kan raken en een boodschap moet overbrengen. Toen ik bij De Graafschap zat, is het voor Ruben een beetje serieus geworden, toen mocht hij stage lopen bij Peter Hofstede. Later heeft Gerald van den Belt hem benaderd namens Cambuur", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Ruben werkt nu bij de club uit Leeuwarden en heeft het uitstekend naar zijn zin. "Ze gaven me een laptop en ik kreeg de kans spelers en wedstrijden te analyseren. Ik vond het fantastisch, zo is het allemaal begonnen. Later dat jaar kwam ook mijn vader weer naar Cambuur."

Henk erkent hoe bijzonder hun relatie is. "Het is wel uniek, hoor, als vader en zoon samen in de trainerskamer. Maar niemand merkte er iets van. Na een paar maanden kwam Issa Kallon naar me toe en zei helemaal verbaasd: “Trainer, is Ruben echt uw zoon?” Op de club zijn we namelijk gewoon collega’s."

Henk probeert zijn zoon niet teveel te 'vaderen'. "Vorig jaar gingen we ook in de zomer een paar dagen naar Ameland. De technische staf ging een avondje stappen, ik bleef achter in het hotel. Ruben dus met mannen als Pascal Bosschaart en Martijn Barto de kroeg in. En denk maar niet dat hij mij na afloop iets vertelt. Zo hoort het ook."

Lees meer:
0 reacties