De Jong over cyste: "Verdomme, er zit een ding in m’n kop"

Henk de Jong
Henk de Jong Foto: © Pro Shots

Bij Henk de Jong werd er een cyste in zijn hoofd ontdekt. De trainer van SC Cambuur is nog altijd herstellende, maar aan de beterende hand.

"Ik reed naar de club op een dinsdag in december en ik zag ineens slecht en dubbel. Ik dacht dat ik m’n bril niet op had, maar dat had ik wel. Het voelde alsof ik droomde. Heel gek. Op donderdag kwam het weer terug, toen heb ik die vrijdagochtend een mri-scan laten maken. Belden ze op. Verdomme, er zit een ding in m’n kop", vertelt hij bij De Telegraaf.

Hij moest tijdelijk stoppen met werken. "Door altijd druk leven en stress is dat ding een beetje naar link en rechts gaan bewegen, is me verteld. Het kan best zijn dat het vanaf de geboorte al is ontstaan. Als de nood aan de man is, kunnen ze het proberen kleiner te maken. Maar ik kan er ook nog dertig jaar mee leven. Ik mag me niet druk maken om iets waar ik misschien nooit meer last van hoef te hebben, zeggen ze. Maar in het begin was ik heel bang: wat gebeurt me nu? Ik kreeg ook een slapend gevoel in m’n neus en aan de zijkant van m’n gezicht. Als dat nu gebeurt, dan weet ik: even terugschakelen."

Lees meer:
0 reacties