De Jong stomverbaasd door 'lul': "Moest hij aandacht hebben?"

Henk de Jong
Henk de Jong Foto: © Pro Shots

Henk de Jong was zaterdagavond niet blij met de VAR. Dat twee spelers en hijzelf een rode kaart kregen, kon hij wel begrijpen. Een strafschop voor RKC schoot hem echter in het verkeerde keelgat.

Pelle Clement schoot de bal van dichtbij tegen de hand van Jamie Jacobs. "Je zult wel zeggen dat dit calimerogedrag is, maar je denkt toch niet dat een Bas Nijhuis of Danny Makkelie komende zondag voor zoiets naar de kant komt? Die zeggen gewoon: wegwezen, VAR. Die bal kwam van een heel korte afstand."

Hans Kraay junior, die het interview afnam namens ESPN, attendeerde de trainer erop dat Nijhuis de VAR was tijdens het duel. "Nee, Bas is niet de VAR. Dat kan niet, dat kan echt niet! Hij was het wel? Nou, dan ben ik heel benieuwd hoe het zondag gaat. Als iemand een scheet laat, moeten ze naar de kant. Moest hij aandacht hebben? Ik ben hier echt verbaasd over. Ik had dit nooit verwacht van Bas."

De trainer zag Mees Hoedemakers en Alex Bangura tijdens de wedstrijd rood krijgen na een harde overtreding, terwijl De Jong zelf ook naar de tribune werd gestuurd. "Dat was terecht", aldus de oefenmeester. "Ik heb 'slappe lul' gezegd. Dat mag je niet zeggen. Maar ik neem het niet terug, want ik heb het al gezegd."

Lees meer:
0 reacties