De Jong was 'bot': "Potverdomme, je moet gewoon die prik nemen"

Henk de Jong is anders naar het coronavirus gaan kijken sinds zijn zoon Ruben er heel ziek van is geworden. De trainer van SC Cambuur is dan ook heel duidelijk over de maatschappelijke discussie over vaccineren, die ook bij Cambuur gevoerd wordt.

Henk de Jong staat ESPN te woord
Henk de Jong over besmette zoon: "Veel zieker dan wij dachten" Lees ook

"Een paar spelers in mijn selectie zijn niet gevaccineerd. Ze moesten eens weten wat ze allemaal in de waagschaal leggen", zegt De Jong in gesprek met Voetbal International. "Doordat Ruben ernstig ziek is door corona, ben ik een periode best bot geweest tegen die jongens: Potverdomme, je moet gewoon die prikken nemen!"

"Daar ben ik maar mee opgehouden, want je krijgt er alleen maar gedoe van", vervolgt de oefenmeester. "Aan de andere kant wil ik mijn ervaringen en bezorgdheid er haast wel bij ze in drúkken. Dat moet ik niet doen en ik doe het ook niet, maar het is gewoon bezorgdheid", aldus De Jong, die weet dat het ook topsporters flink kan raken.

"Mijn kind was hartstikke fit, kon kilometers hardlopen en is nu zó ontzettend zwak en ziek", schetst hij. "Die jongens denken dat ze tegen corona bestand zijn, maar als ze het zo krijgen als Ruben, is het gewoon einde carrière. Die longen krijg je nooit meer op topsportniveau."

De Jong probeert dat ook over te brengen bij de spelers van SC Cambuur. "Eén keer in de zoveel tijd roep ik de jongens even bij me. Dan vertel ik hoe het met Ruben gaat en vraag ik uiteindelijk heel kalm of ze de vaccinatie nog eens willen overwegen. Want ik ben stapelgek met ze en wil niet dat ze ziek worden."

Lees meer:
0 reacties