De Jong: "Zondag negentig minuten vol gas voor alle supporters"

Henk de Jong
Henk de Jong Foto: © Pro Shots

SC Cambuur komt zondagavond in een leeg stadion in actie tegen FC Utrecht. Hoofdtrainer Henk de Jong weet dat het een moeilijke opgave wordt, maar is vol goede moed. Wel baalt hij ontzettend van de lege tribunes, laat hij weten aan de officiële kanalen van SC Cambuur.

"Laat ik voorop stellen dat ik het ontzettend vervelend en zonde vind dat er niemand bij mag zijn komende zondag", begint hij. "We zijn een echte Twaalfde Man-club en doen het tijdens thuis- en uitwedstrijden samen met de supporters. We zijn dan ook verplicht om zondag negentig minuten lang vol gas te geven voor alle supporters die er niet bij mogen zijn."

"Ik kijk met plezier en vol goede moed uit naar het duel tegen FC Utrecht, want we mogen ons opnieuw meten met een club uit de top vijf van het Nederlandse voetbal", aldus De Jong. "Ze doen het dit seizoen wederom naar behoren en hebben een selectie met veel kwaliteit. We zullen dan ook op de toppen van ons kunnen moeten spelen om een resultaat neer te zetten. Máár, die uitdaging gaan we natuurlijk maar wat graag aan."

"Alleen voor Marco Tol komt het duel van zondag nog net wat te vroeg. Daarnaast moeten we bij Robin Maulun ook nog een kleine slag om de arm houden, maar we hebben goede hoop dat hij er gewoon bij is tegen FC Utrecht. Verder kunnen we weer ruimschoots keuzes maken en ziet het er allemaal goed uit. Qua fitheid blijven we nog altijd stappen zetten", sluit de oefenmeester af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 4 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Vitesse -
vr 10 dec. 2021, 20:00
Eredivisie
Willem II -
-
SC Cambuur -
zo 19 dec. 2021, 12:15
Eredivisie
SC Cambuur -
-
SC Heerenveen -
wo 22 dec. 2021, 20:00
Eredivisie
Heracles Almelo -
-
SC Cambuur -
zo 16 jan. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
Sparta Rotterdam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 PSV 14 13 31
4 FC Utrecht 14 13 26
5 SC Cambuur 14 -3 24
6 Vitesse 14 -7 23
7 FC Twente 14 2 22
Bekijk de hele stand