De Jong zorgt voor onvrede inzake Eredivisie-deal; clubs grijpen in

Jan de Jong
Jan de Jong Foto: © Pro Shots

Er is de laatste tijd veel te doen over de uitzendrechten van de Eredivisie. De deal met ESPN ketste afgelopen maandag af en is er ook kritiek op de handelswijze van Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV.

Daarom is besloten dat commercieel directeur van Ajax Menno Geelen en algemeen directeur van AZ Robert Eenhoorn voortaan meegaan naar de onderhandelingen van Jan de Jong met ESPN. Alex Kroes van AZ initieerde maandag het idee", zo meldt Voetbal International.

De clubs vinden dat De Jong te close is met Disney, de partij die ESPN bezit. De clubs zijn niet tevreden met de ESPN/Disney-deal en hebben een definitief besluit doorgeschoven naar 5 juni. Zij denken te weten dat er meer uit de deal te halen is en kregen het idee dat de deal met de Amerikaanse sportzender te veel doorgedrukt werd. Toch wordt niet verwacht dat ESPN veel hoger in de boom gaat zitten, maar wel dat er op andere manieren meer geld in zit voor de clubs.

Bovendien hebben de clubs ook hun twijfels over het verlengen van het contract van De Jong. Zijn contract is met drie jaar verleng, maar er is wel een duidelijke exitclausule na één jaar opgenomen. "Nadat de uitzendrechtendeal is afgerond kunnen de clubs dus van De Jong af, mocht dat nodig geacht worden", schrijft het medium.

Lees meer:
0 reacties