SC Cambuur nieuws, transfers & geruchten

Done deal: ex-SC Cambuur-speler Fred Grim vindt nieuwe trainersklus

Fred Grim
Fred Grim Foto: © Orange Pictures

Fred Grim gaat aan de slag bij FC Emmen. De 57-jarige geboren Amsterdammer tekent een contract voor twee seizoenen op De Oude Meerdijk.

De voormalig doelman speelde voor Ajax en SC Cambuur. Na zijn spelerscarrière begon hij zijn trainersloopbaan bij Ajax. In 2012 volgde zijn eerste klus als hoofdtrainer, bij Almere City FC. Na drie seizoenen vertrok hij naar Jong Oranje en werd hij later assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. In 2017 was hij drie wedstrijden interim-bondscoach van Oranje, vanwege het ontslag van Danny Blind.

Zijn meest succesvolle periode was van 2018 tot 2021, toen Grim aan het roer stond bij RKC Waalwijk. "Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. Er hangt bij FC Emmen een gemoedelijke sfeer, waarin persoonlijk contact en het menselijke aspect belangrijk zijn. Dat past goed bij me. Er wordt bij deze club hard gewerkt aan de toekomst en ik wil daar graag een bijdrage aan leveren", reageert Grim op de clubwebsite.

"Fred is een ervaren trainer die in onze gesprekken een zeer gedreven indruk maakte", geeft technisch manager Mike Willems aan. "Zijn visie op voetbal sluit aan bij de visie van FC Emmen. Hij weet als speler en als trainer wat er gevraagd wordt in topsport en kan ons helpen om de volgende stap te zetten, zoals hij bij RKC al heeft bewezen."

Lees meer:
0 reacties