Driessen waarschuwt SC Cambuur: "Dat is een heel tijdje geleden"

Het wordt steeds spannender in de onderste regionen van de Eredivisie. De onderste drie ploegen wisten afgelopen weekend namelijk te winnen, waardoor zelfs SC Cambuur zich zorgen moet maken volgens Valentijn Driessen.

Driessen verwacht overigens wel dat PEC Zwolle alsnog degradeert. "De ploegen om Zwolle heen pakken ook punten en voorlopig staat Zwolle nog steeds laatste", zegt de chef voetbal van De Telegraaf. "Alleen er zijn een paar ploegen daarboven die moeten wel serieus rekening houden met de drie onderop. RKC bijvoorbeeld, maar zeker ook SC Cambuur en SC Heerenveen."

"Cambuur heeft volgens mij aan vier punten nog genoeg, maar de laatste overwinning van Cambuur is van half december", legt Driessen uit. "Dus dat is een heel tijdje geleden. En voor Heerenveen geldt exact hetzelfde. Die hebben volgens mij al bijna twee maanden niet gescoord. Als je op die weg doorgaat, dan kan je wel eens ernstig in de problemen komen. Dus daar zal wel wat nodig zijn om uit die gevarenzone te blijven."

"Maar op dit moment staat PEC Zwolle er nog wel het slechtst voor van allemaal en ze ontsnapten wel tegen Cambuur", doelt Driessen op de 3-4 overwinning in Leeuwarden. "Ze speelden echt reuze-aardig voetbal, maar het was veel in de omschakeling en Cambuur gaf zo verschrikkelijk veel ruimte weg. Maar je kan bij PEC Zwolle niet zomaar zeggen dat de drie punten binnen zijn."

Lees meer:
0 reacties