Faber over trainerspositie SC Cambuur: "Alvast kijken naar opties"

Pascal Bosschaart
Pascal Bosschaart Foto: © Pro Shots

Pascal Bosschaart heeft nog steeds de taak van hoofdtrainer van SC Cambuur, zolang Henk de Jong nog niet in staat is om zijn het weer van hem over te nemen.

"Er zijn nog een aantal onderzoeken", begint clubwatcher Andor Faber bij de Sportcast van Omrop Fryslân. "Henk de Jong moet nog een aantal keren naar het ziekenhuis. Dan zal er misschien meer duidelijkheid komen", benadrukt hij.

Bosschaart beschikt niet over het hoogste trainersdiploma. Hij mocht gedurende vier weken de taken van De Jong overnemen. "Dat betekent dat Bosschaart tegen Sparta al niet meer op de bank mag zitten als hoofdtrainer", aldus de clubwatcher. "De KNVB zal zich door de ingewikkelde situatie niet keihard opstellen", verwacht Faber.

SC Cambuur zou wellicht naar een nieuwe trainer moeten zoeken, mocht De Jong niet op korte termijn kunnen terugkeren. "Je moet eerst afwachten hoe het gaat met Henk. Als je daar duidelijkheid over hebt, kun je om je heen kijken", meent sportverslaggever Roelof de Vries. "Ik vind dat je wel moet oriënteren, en alvast moet kijken naar de opties", aldus Faber.

Lees meer:
0 reacties